Sika
Betegelingssysteemvoor Gevels

GEVELS

Voor het betegelen van gevels heeft Sika tegellijmen en voegmortels ontwikkeld met een lage elasticiteitsmodulus, die bestand zijn tegen blootstelling van frequente thermische schokken en differentiële thermische bewegingen van verschillende gevelmaterialen.

De cementgebonden lijmen voor de betegeling van buitengevels hebben een hoog polymeergehalte en zijn zeer flexibel. Ze worden in twee lagen aangebracht om luchtinsluitingen onder de tegels te voorkomen. De cementgebonden voegmortel is waterdicht met een aanzienlijke flexibiliteit, slijtvastheid en hoge mechanische sterkte; de voegmortel wordt gemengd met speciale latex om de prestaties nog te verbeteren. Tot slot worden de bewegende voegen en omtrekken op een esthetische manier afgedicht met een gekleurde voegkit op basis van silicone of polurethaan. Deze zijn zowel elastisch en hebben een lage elasticiteitsmodulus zodat ze geschikt zijn voor voegen en barsten die onderworpen zijn aan grote bewegingen.

 

Producten:

 
SikaCeram®-255 StarFlex LD   Betonbalk
Sika MonoTop®   Cementpleister
SikaHyflex®-250 Facade   Metselwerk
SikaCeram® CleanGrout
met SikaCeram® LatexGrout
   
 

Sika MonoTop®

1-component, polymeer gemodificeerde, cementgebonden herstel- en egalisatiemortel, voor het bekomen van een stabiele en uniforme ondergrond waarop de waterdichtingslaag en betegeling wordt aangebracht.

Verbruik

~ 1,8 tot 2,0 kg/m²/mm dikte

SikaCeram®-255 StarFlex LD

Stofarme, hoogperformante, vervormbare tegellijm met een hoog polymeergehalte, geschikt voor keramische tegels van 15 mm dik en natuursteen tegels, waaronder tegels van groot formaat. Ontworpen voor betegeling van gevels, op vloerverwarming, in zwembaden en industriële vloeren. (Klasse C2TE – S1).

Verbruik

~4 kg/m2

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

SikaCeram® CleanGrout

Cementgebonden voegmortel voor voegen van 1-8 mm breed. Waterbestendig, schimmelwerend en antibacterieel, met hoge slijtvastheid en zeer stabiele kleuren. (Klasse CG2)

Mengen met:

SikaCeram® LatexGrout

Synthetische rubberlatex die wordt gebruikt als een speciale toeslagstof om de prestaties van cementgebonden voegmortels te verbeteren. Dit verhoogt de flexibiliteit en vermindert de waterabsorptie. (S1)

Verbruik

~ 1,0 kg/m² (Afmeting tegel 12 x 24 x 1,4 cm, voegbreedte 4 mm)

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

SikaHyflex®-250 Facade

Hoogperformante, permanent elastische voegkit op basis van i-Cure® technologie, geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

Verbruik

1 zak van 600 ml = 6 lm voeg (sectie 10 x 10 mm)

  • Oppervlaktebehandeling
  • Tegellijm
  • Voegmortel
  • Voegkit