Sika
Betegelingssysteemvoor Grote Tegels

GROTE TEGELS

Het plaatsen van keramische en natuursteen tegels van groot formaat vereist speciale oplossingen aangeboden door Sika: een vlak oppervlak verkregen met een egalisatietechnologie die ontwikkeld is om onthechting en onvolkomenheden te voorkomen, gecombineerd met een uitstekende afwerking. Dit is een nieuwe generatie van hoogperformante, uiterst flexibele, cementgebonden lijmen, met een hoog polymeergehalte dat in twee lagen wordt aangebracht.

Vervolgens wordt er een voegmortel met een lage elasticiteitsmodulus en een uitstekende mechanische sterkte en slijtvastheid aangebracht, samen met een hoogperformante elastische voegkit op basis van silicone of polyurethaan voor bewegende voegen en aansluitingen.

 

Producten:

 
Sikaflex®-11 FC+   Wapeningsnet
SikaCeram® CleanGrout   Samendrukbaar materiaal
SikaCeram®-255 StarFlex LD   Dampscherm
Sika Screed® Binder    
 

Sika Screed® Binder

Sneldrogend hydraulisch bindmiddel dat wordt toegepast om dekvloeren (4 - 10 cm) te produceren met normale uitharding en laag krimpgehalte; voor binnen- en buitengebruik.

Moet met aggregaten worden gemengd.

Verbruik

1 m² bij 10 cm dikte = 1 zak Sika Screed® Binder + 200 kg aggregaten + 15 liter water

SikaCeram®-255 StarFlex LD

Stofarme, hoogperformante, vervormbare tegellijm met een hoog polymeergehalte, geschikt voor keramische tegels van 15 mm dik en natuursteen tegels, waaronder tegels van groot formaat. Ontworpen voor betegeling van gevels, op vloerverwarming, in zwembaden en industriële vloeren. (Klasse C2TE – S1).

Verbruik

~4 kg/m2

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

SikaCeram® CleanGrout

Cementgebonden voegmortel voor voegen van 1-8 mm breed. Waterbestendig, schimmelwerend en antibacterieel, met hoge slijtvastheid en zeer stabiele kleuren. (Klasse CG2)

Verbruik

~ 0,110 kg/m² (Afmeting tegel 50 x 50 x 1 cm, voegbreedte 2 mm)

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

Sikaflex®-11 FC+

Elastische voegkit op basis van polyurethaan met hoge mechanische sterkte, voor gebruik in horizontaal en verticaal bewegende voegen en aansluitingen, zowel binnen als buiten.

Verbruik

1 koker van 300 ml = ~ 12 lm voeg (sectie 5 x 5 mm)

  • Oppervlaktebehandeling
  • Tegellijm
  • Voegmortel
  • Voegkit