Sika
Betegelingssysteemvoor Porseleinen Tegels

PORSELEINEN TEGELS

Porseleinen tegels zijn een zeer duurzaam type keramische tegels. Ze worden geproduceerd onder een hogere druk en temperatuur zodat ze uiterst hard en niet-absorberend zijn. Daarom zijn ze ideaal voor vloeren in openbare en commerciële ruimtes die onderhevig zijn aan veel voetverkeer zoals in luchthavens, treinstations, winkelcentra en showrooms. Voor deze zones en blootstellingsomstandigheden is het nodig om een betegelingssysteem te gebruiken dat in staat is om de hoge belastingen die op de vloer komen te weerstaan, deze veilig op te nemen of te transfereren. Dit betekent dat er een ondergrond moet voorzien worden met een hoge druksterkte en treksterkte, en dat er een nieuwe generatie van polymeer gemodificeerde tegellijm moet toegepast worden voor het kleven van niet-absorberende materialen. Er dient ook een flexibele voegmortel met een goede mechanische sterkte en slijtvastheid te worden aangebracht, gevolgd door een hoogperformante elastische voegkit op basis van silicone of polyurethaan voor alle bewegende voegen of aansluitingen.

 

Producten:

 
Sikaflex®-11 FC+   Wapeningsnet
SikaCeram® CleanGrout   Samendrukbaar materiaal
SikaCeram®-255 StarFlex LD   Dampscherm
Sika Screed® Binder    
 

Sika Screed® Binder

Sneldrogend hydraulisch bindmiddel dat wordt toegepast om dekvloeren (4 - 10 cm) te produceren met normale uitharding en laag krimpgehalte; voor binnen- en buitengebruik. Moet met aggregaten worden gemengd.

Verbruik

1 m² bij 10 cm dikte = 1 zak Sika Screed® Binder + 200 kg aggregaten + 15 liter water

SikaCeram®-255 StarFlex LD

Stofarme, hoogperformante, vervormbare tegellijm met een hoog polymeergehalte, geschikt voor keramische tegels van 15 mm dik en natuursteen tegels, waaronder tegels van groot formaat. Ontworpen voor betegeling van gevels, op vloerverwarming, in zwembaden en industriële vloeren. (Klasse C2TE – S1).

Verbruik

~ 4 kg/m2

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

SikaCeram® CleanGrout

Cementgebonden voegmortel voor voegen van 1-8 mm breed. Waterbestendig, schimmelwerend en antibacterieel, met hoge slijtvastheid en zeer stabiele kleuren. (Klasse CG2)

Verbruik

~ 0,110 kg/m² (Afmeting tegel 50 x 50 x 1 cm, voegbreedte 2 mm)

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

Sikaflex®-11 FC+

Elastische voegkit op basis van polyurethaan met hoge mechanische sterkte, voor gebruik in horizontaal en verticaal bewegende voegen en aansluitingen, zowel binnen als buiten.

Verbruik

1 koker van 300 ml = ~ 12 lm voeg (sectie 5 x 5 mm)

  • Oppervlaktebehandeling
  • Tegellijm
  • Voegmortel
  • Voegkit