Sika
Betegelingssysteemvoor Tegels in Marmer,
Graniet & Natuursteen

TEGELS IN MARMER, GRANIET & NATUURSTEEN

Sika biedt een systeem aan voor het plaatsen van marmer, graniet en andere natuursteen tegels die ongevoelig zijn voor vocht. Dekvloeren worden uitgevoerd met een hydraulisch bindmiddel dat zorgt voor hoge druk- en treksterktes en een snelle uitharding met weinig krimp, waardoor de tegels reeds na 24 à 48 uur na afwerking van de dekvloer geplaatst kunnen worden. Vervolgens worden flexibele, cementgebonden tegellijmen van een nieuwe generatie toegepast. Deze bevatten een hoog polymeergehalte en een lage elasticiteitsmodulus. Tot slot worden flexibele cementgebaseerde voegmortels met hoge mechanische sterkte en slijtvastheid aangebracht in combinatie met permanent elastische voegkitten op polyurethaanbasis voor bewegende en aansluitvoegen.

 

Producten:

 
Sikaflex®-11 FC+
Sika® Primer-3N
  Wapeningsnet
SikaCeram® CleanGrout   Samendrukbaar materiaal
Sika Screed® Binder   Dampscherm
Sika Ceram® -280 Stone    
 

Sika Screed® Binder

Sneldrogend hydraulisch bindmiddel dat wordt toegepast om dekvloeren (4 - 10 cm) te produceren met normale uitharding en laag krimpgehalte; voor binnen- en buitengebruik.

Moet met aggregaten worden gemengd.

Verbruik

1 m² bij 10 cm dikte = 1 zak Sika Screed® Binder + 200 kg aggregaten + 15 liter water

SikaCeram®-280 Stone

Snelbindende, vervormbare verbeterde mortellijm met snelle verharding en beperkte afglijding voor verlijming van marmer- en natuursteentegels. (Klasse C2FT - S1)

Verbruik

~4 kg/m2

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

SikaCeram® CleanGrout

Cementgebonden voegmortel voor voegen van 1-8 mm breed. Waterbestendig, schimmelwerend en antibacterieel, met hoge slijtvastheid en zeer stabiele kleuren. (Klasse CG2)

Verbruik

~ 0,210 kg/m² (Afmeting tegel 40 x 40 x 1 cm, voegbreedte 3 mm)

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

Sikaflex®-11 FC+

Elastische voegkit op basis van polyurethaan met hoge mechanische sterkte, voor gebruik in horizontaal en verticaal bewegende voegen en aansluitingen, zowel binnen als buiten.

Sika® Primer-3N

1-component epoxy primer om poreuze of absorberende voegflanken af te dichten, voor het aanbrengen van de Sikaflex®-voegkit.

Verbruik

1 koker van 300 ml = ~ 12 lm voeg (sectie 5 x 5 mm)

1 fles van 250 ml voor ong. 100 lm voeg (sectie 5 x 5 mm)

  • Oppervlaktebehandeling
  • Tegellijm
  • Voegmortel
  • Voegkit