Sika
Betegelingssysteemvoor Vochtige Ruimtes

VOCHTIGE RUIMTES

Voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, beschikt Sika over een volledig plaatsingssysteem voor uw tegels. Dit bestaat uit een waterdichtingslaag met een 1-component, vloeibaar kunsthars membraan dat wordt versterkt in de hoeken, en een polymeer gemodificeerde, cementgebonden tegellijm. Voor de voegen kunt u kiezen voor een esthetische, gekleurde 2-component voegmortel op basis van epoxyhars, die waterdicht is en een hoge weerstand biedt tegen chemicaliën en slijtage. Als alternatief bestaan er flexibele cementgebonden voegmortels met lage elasticiteits-modulus, hoge schuurweerstand en hoge waterbestendigheid die verkrijgbaar zijn in een gamma van zeer stabiele kleuren. Tevens zijn ze eenvoudig toe te passen, gemakkelijk te reinigen en helpen ze verspreiding van bacteriën, zwammen en schimmels te voorkomen. Het plaatsingssysteem wordt aangevuld met een hoogperformante afdichtingstape en siliconen voegkit.

Sika Screed® Binder

Sneldrogend hydraulisch bindmiddel dat wordt toegepast om dekvloeren (4 - 10 cm) te produceren met normale uitharding en laag krimpgehalte; voor binnen- en buitengebruik.

Moet met aggregaten worden gemengd.

Verbruik

1 m² bij 10 cm dikte = 1 zak Sika Screed® Binder + 200 kg aggregaten + 15 liter water

Sikalastic®-200W

1-component oplosmiddelvrij gebruiksklaar, flexibel, vloeibaar waterdichtingsmembraan voor vochtige ruimtes.

Verbruik

~ 1,2 kg/m² in 2 lagen (droge filmdikte min. 5 mm)

Sika® SealTape-S

Elastische tape voor het afdichten en waterdicht maken van voegen, aansluitingen, doorvoeren en randen.

SikaCeram®-205 Xtra Large

Hoogperformante (Klasse C2TE) tegellijm met een hoog polymeergehalte; geschikt voor keramische tegels met inbegrip van tegels van groot formaat, en voor het betegelen op vloerverwarming, in zwembaden en sterk belaste zones.

Verbruik

~ 4 kg/m²

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

SikaCeram® CleanGrout

Cementgebonden voegmortel voor voegen van 1-8 mm breed. Waterbestendig, schimmelwerend en antibacterieel, met hoge slijtvastheid en zeer stabiele kleuren. (Klasse CG2) Mengen met:

SikaCeram® LatexGrout

Synthetische rubberlatex die wordt gebruikt als een speciale toeslagstof om de prestaties van cementgebonden voegmortels te verbeteren. Dit verhoogt de flexibiliteit en vermindert de waterabsorptie. (Behaalde klasse: S1)

Verbruik

~ 1,0 kg/m² (Afmeting tegel 12 x 24 x 1,4 cm, voegbreedte 4 mm)

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

Sikasil®-C

Neutraal uithardende voegkit op basis van silicone; geschikt voor binnen- en buitengebruik, uitermate voor sanitaire toepassingen.

Sikasil® Color

Oplosmiddelvrije, 1-component, siliconenkit met azijnzuur, bestand tegen schimmels, voor voegen in vochtige ruimtes. Sikasil® Color is beschikbaar in dezelfde kleuren als SikaCeram® MediumGrout en is uitstekend bestendig tegen veroudering, UV-stralen en atmosferische invloeden.

Verbruik

1 koker van 300 ml voor ong. 12 m voor een voeg van 5 x 5 mm

  • Oppervlaktebehandeling
  • Waterdichting
  • Tegellijm
  • Voegmortel
  • Voegkit