Sika
Betegelingssysteemvoor Zwembaden

ZWEMBADEN

Het plaatsen van tegels in zwembaden werd altijd beschouwd als een kritiek werk. Sika kan hiervoor steunen op uitgebreide expertise en ervaring.

Vooraf wordt de ondergrond hersteld en geëgaliseerd d.m.v. een geschikte cementgebaseerde uitvlakmortel. Sika voorziet vervolgens een 2-component, polymeer gemodificeerde, thixotrope, cementgebonden, waterdichte mortel in twee lagen, waardoor een duurzame waterdichting wordt bereikt. Daarna wordt een vervormbare tegellijm op cementbasis aangebracht. Deze lijm is bestand tegen thermische schokken op de ondergrond alsook tegen voortdurende onderdompeling in een alkalisch milieu.

Voor de voegmortel kunt u kiezen uit een gekleurde, waterdichte en flexibele cementgebonden mortel, die wordt gemengd met een speciale latex om de mechanische sterkte, slijstvastheid en ondoorlaatbaarheid verder te verhogen. Anderzijds is er ook een gekleurde, 2-component, waterdichte epoxyvoegmortel met hoge chemische weerstand en slijtvastheid. Als laatste worden bewegende voegen en aansluitingen afgedicht met een hoogwaardige, flexibele, chemisch bestendige en neutraal uithardende voegkit op basis van silicone.

Sika MonoTop®

1-component, polymeer gemodificeerde, cementgebonden herstel- en egalisatiemortel, voor het bekomen van een stabiele en uniforme ondergrond waarop de waterdichtingslaag en betegeling wordt aangebracht.

Verbruik

~ 1,8 tot 2,0 kg/m²/mm dikte

Sikalastic®-152 & Sikadur® Combiflex® SG

2-component, polymeer gemodificeerde, met vezels versterkte, cementgebonden, elastische en waterdichte mortel met een lage elasticiteitsmodulus. Eenvoudig aan te brengen, zelfs bij lage temperaturen. (EN 1504-2)

Hoogperformant, waterdicht afdichtsysteem voor verschillende types van voegen of barsten alsook rond doorvoeren en randen.

Verbruik

~1,8 kg/m²/mm dikte

1 lm per lm hoek en voeg

SikaCeram®-255 StarFlex LD

Stofarme, hoogperformante, vervormbare tegellijm met een hoog polymeergehalte, geschikt voor keramische tegels van 15 mm dik en natuursteen tegels, waaronder tegels van groot formaat. Ontworpen voor betegeling van gevels, op vloerverwarming, in zwembaden en industriële vloeren. (Klasse C2TE – S1).

Verbruik

~4 kg/m2

Ga naar: VERBRUIKSCALCULATOR

SikaCeram® EpoxyGrout

2-component gekleurde epoxy voegmortel voor voegen van 2-20 mm breed. Waterdicht, schimmelwerend en antibacterieel met hoge chemische weerstand en slijtvastheid. (Klasse R2T).

Verbruik

~ 1,150 kg/m² (Afmeting tegel 12 x 24 x 1,4 cm, voegbreedte 4 mm)

Sika® Primer-3N

1-component epoxy primer om poreuze of absorberende voegflanken af te dichten, voor het aanbrengen van de Sikaflex®-voegkit.

Sikasil®-Pool

Neutraal uithardende silicone voegkit voor het afdichten van constructievoegen in zwembaden.

Verbruik

1 fles van 250 ml voor ong. 100 lm voeg (sectie 5 x 5 mm)

1 koker van 300 ml = ~ 12 lm voeg (sectie 5 x 5 mm)

  • Oppervlaktebehandeling
  • Waterdichting
  • Tegellijm
  • Voegmortel
  • Voegkit